درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1399/02/24 - 14:45:4
تعداد بازدید: 943
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خشونت فرقه ای، فصل جدید خشونت در افغانستان/ امریکا مسئول مستقیم وضعیت کنونی

حملات تروریستی روز سه شنبه در ننگرهار و کابل نشان داد که افغانستان با برقراری صلح و امنیت فرسنگها فاصله دارد و گروههای متعدد فعال تروریستی در این کشور هرگز اجازه نخواهند داد که افغانستان روی آرامش و امنیت را به خود ببیند.

حملات تروریستی روز سه شنبه در ننگرهار و کابل نشان داد که افغانستان با برقراری صلح و امنیت فرسنگها فاصله دارد و گروههای متعدد فعال تروریستی در این کشور هرگز اجازه نخواهند داد که افغانستان روی آرامش و امنیت را به خود ببیند. در این حملات بیش از 40 تن کشته و بیش از یکصد تن نیزمجروح شدند که شدیدترین حملات خونین در ماههای اخیر بخصوص پس از امضای توافقنامه طالبان وآمریکا در دوحه قطر است .

افغانستان در حسرت آرامش

افغانستان بیش از چهار دهه است که با خشونتهای خونین داخلی و جنایات نیروهای خارجی مواجه است و مشخصا حدود سه دهه است که حملات گروه طالبان امکان برقراری صلح و امنیت در افغانستان را کاملا سلب کرده است. در این حال، به گفته آقای حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی افغانستان گروههای تروریستی داعش، حقانی و لشکر طیبه نیز درسایه طالبان فعالیت می کنند که امنیت افغانستان را به طورکلی مختل کرده اند. به گفته وی عامل اصلی فعالیت این گروههای تروریستی طالبان است. جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان هم اعلام کرد طالبان همچنان با گروههای تروریستی خارجی رابطه وسیع و فعال دارد. این درحالی است گه گروه طالبان در ژستی به اصطلاح صلح طلبانه با آمریکا دشمن مردم افغانستان وارد گفتگو و در دوحه قطر قرارداد امضا کرد. تشدید حملات خونین در افغانستان از چند منظر قابل توجه است:

اول آنکه این حملات درحالی تشدید شد که گروه طالبان بارها در مورد پیامدهای اجرایی نشدن توافقنامه قطربا آمریکا وهمچنین آزاد نشدن زندانیانش ازسوی دولت کابل هشداروبه تشدید حملات خونین تهدید کرده بود. بنابراین حملات خونین کابل به منزله اجرایی کردن این تهدید طالبان محسوب می شود. هر چند این گروه ادعا می کند که در حمله به بیمارستان غرب کابل نقش نداشته و داعش مسئولیت آنرا پذیرفت اما با در نظر گرفتن اینکه این گروه تروریستی و طالبان دو روی یک سکه هستند می توان گفت طالبان از گروههای نیابتی برای اعمال فشار بر آمریکا و دولت کابل برای اجرای توافقنامه دوحه استفاده می کند.

دوم آنکه حملات خونین وکشتار مردم بیگانه از جمله نوزدان دراماکن مذهبی و بیمارستانها که اقدامی کاملا جنایتکارانه وغیرانسانی است، راه کار اصلی واهرم گروه طالبان برای تحقق اهدافش درافغانستان است. به همین دلیل این گروه بیش از هر چیزی به دنبال آزاد کردن 5000 زندانی بخصوص 15 سرکرده خود از زندانهای افغانستان است تا موقعیت نظامی خود را تقویت کند.حملات خونین ننگرهار وکابل درحالی صورت گرفت که دولت افغانستان آزادی زندانیان طالبان را متوقف کرده است که با اعتراض این گروه روبرو شد.

سوم آنکه توافقنامه طالبان وآمریکا با اعتراضهای درونی در این گروه مواجه است و بسیاری از آنان کنارگذاشتن سلاح و همکاری با آمریکا و دولت کابل را خیانت و مخالف آرمانهای بنیانگذار طالبان یعنی ملا عمرمی دانند. به همین دلیل آنان امیدوارند درحالی که فشارهای داخلی و خارجی بر طالبان برای توقف حملاتش افزایش یافته، دامن زدن به این حملات وافزایش خشم واشنگتن به ابطال توافقنامه دوحه بیانجامد.

چهارم آنکه حملات تروریستی به شکل کاملا حساب شده و در جهت ایجاد جنگ فرقه ای و مذهبی در افغانستان اجرا می شود. این بدان معنا است که حمله تروریستی به بیمارستان غرب کابل و مراسم خاک سپاری در ننگرهار، نمی تواند کاریک گروه ساده و بدون هیچ پشتوانه خارجی صورت گرفته باشد. به همین دلیل مقامات امنیتی افغانستان بر ارتباط طالبان با گروههای تروریستی خارجی وحمایتهای منطقه ای آنها ازسوی پاکستان تاکید دارند.

پنجم آنکه محافل سیاسی و رسانه ای درافغانستان حملات تروریستی و خونین روزسه شنبه ننگرهار و غرب کابل را بی ارتباط با سفر چند روز گذشته زلمی خلیلزاد نماینده آمریکا در امور افغانستان به پاکستان نمی دانند. آنان براین اعتقادند وی که به دلیل شکست توافقنامه اش با طالبان تحت فشارهای واشنگتن قراردارد و برخی محافل برکناری خلیزاد را نیز مطرح کرده اند، هیچ بعید نیست در یک هماهنگی کامل با پاکستان، طالبان وعواملش که با نامهای مختلف فعالیت می کنند طرح اعمال فشار بر کابل را برای آزادی زندانیان طالبان را اجرا کرده باشند. افغانستان سازمان استخبارات ارتش پاکستان آی اس آی را حامی اصلی و گرداننده طالبان می داند.

درهرحال، آمریکا که در سال 2001 به بهانه مقابله با تروریسم به افغانستان لشکرکشی کرد، اکنون مسئول مستقیم وضعیت امنیتی این کشور است. مدیریت بحران و ناامنی ،حمایت از گروههای تروریستی و توافق با آنها، بخشی از سیاستهای تروریست پروری آمریکا در افغانستان است تا ضمن توجیه ادامه حضور نظامیش در این کشور، از افغانسان به عنوان پایگاهی برای ترانزیت تروریسم به آسیای مرکزی وتا مرزهای چین و روسیه استفاده کند. همکاری مجدد سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا "سیا" و سازمان اطلاعات ارتش پاکستان آی اس آی در افغانستان وضعیت نگران کننده امنیتی برای این کشور و منطقه ایجاد می کند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/17446


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.